Vijf tips om jouw website beter vindbaar te maken op Google

Hoe krijg ik mijn website hoger in de Google ranking?

website-icon.png  Website
payment-icon.png  Payment add-on

shopping-cart.png  Webshop
website-icon.png  Online learning

Hoe maak je jouw website beter vindbaar op Google?

Als je een website hebt, wil je dat deze wordt gezien en gevonden door potentiële klanten. Een van de belangrijkste manieren om dit te bereiken is door jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te laten verschijnen. Maar hoe doe je dat precies?

In deze blog geven wij jou een aantal handige tips om jouw website beter vindbaar te maken op Google. 

 1. Zorg voor relevante content
 2. Optimaliseer jouw website
 3. Maak gebruik van metadata
 4. Bouw backlinks op
 5. Gebruik social media

Meet via ons CMS met Google Analytics de resultaten van onze tips.

1. Zorg voor relevante content

Een van de belangrijkste aspecten van een goed vindbare website is relevante content. Dit betekent dat de tekst op jouw website moet aansluiten bij de zoekopdracht van de gebruiker. Gebruik daarom relevante zoekwoorden en zorg ervoor dat de tekst op jouw website deze zoekwoorden bevat. Let op: overdrijf niet met het gebruik van zoekwoorden, want dit kan juist nadelig zijn voor jouw ranking. Een natuurlijke, prettig leesbare tekst met de juiste steekwoorden werkt vaak het best. 

Gebruik de woorden waarop jij gevonden wil worden in de tekst, maar zorg dat de tekst wel leesbaar blijft.

2. Optimaliseer jouw website

Zorg ervoor dat jouw website technisch goed in elkaar zit en goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent onder andere dat jouw website snel moet laden, dat de structuur van jouw website duidelijk is en dat er geen technische fouten in de code zitten.

Via de gratis tool van Google kan je inzicht krijgen in eventuele fouten en zaken die geoptimaliseerd dienen te worden. Je vindt de tool hier.

3. Maak gebruik van metadata

Via de sharing debugger van Facebook kan je de Metadata van jouw pagina's bekijken.
Metadata zijn korte beschrijvingen van jouw website die in de zoekresultaten van Google worden getoond. Maak daarom gebruik van metadata op jouw website, zoals de titel en de beschrijving van jouw pagina. Zorg ervoor dat deze metadata aansluiten bij de inhoud van jouw pagina en dat ze uitnodigen om door te klikken naar jouw website.

Metadata wordt daarnaast gebruikt door verschillende systemen wanneer jij jouw website linkt. Via de metadata image en description kan je bijvoorbeeld aanpassen wat Facebook laat zien in het blokje wanneer je een link naar jouw website toevoegt. 

Zorg dat metadata gevuld is, dan zijn links naar jouw website toe ook mooi gevuld met de juiste tekst en plaatjes.

4. Bouw backlinks op

Backlinks zijn links van andere websites die naar jouw website verwijzen. Deze links zijn belangrijk voor jouw ranking in Google, omdat ze laten zien dat jouw website relevant en belangrijk is. Bouw daarom backlinks op door bijvoorbeeld artikelen of gastblogs te schrijven voor andere websites, of door jouw website aan te melden bij relevante bedrijvengidsen.

Hoe meer je het voor mekaar kan krijgen dat andere mensen en/of platformen naar jouw website linken, hoe belangrijker Google jouw website vindt. Hierdoor kom je hoger in de ranking, plus je krijgt extra traffic naar je website vanuit de plekken waar vanuit je gelinkt wordt. Een win-win dus! 

5. Gebruik Social Media

Social Media is een heel erg belangrijk digitaal marketing middel geworden.
Social media is een krachtig middel om jouw website beter vindbaar te maken. Door jouw content te delen op social media, vergroot je de kans dat mensen jouw website vinden en bezoeken. Maak daarom gebruik van kanalen zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram om jouw website te promoten.

Social Media is niet meer weg te denken uit onze levens, maak daar gebruik van.

Met deze tips kun je jouw website beter vindbaar maken op Google. Het is echter belangrijk om te realiseren dat het verbeteren van jouw ranking in zoekmachines tijd en moeite kost. Blijf daarom regelmatig werken aan de optimalisatie van jouw website en maak gebruik van tools zoals Google Analytics om jouw voortgang te meten en te monitoren. Succes!

Meer weten? Wij komen graag op de koffie!

Op maat gemaakte website

Vanaf € 55,- per maand*

 • Geen opstartkosten.
 • Een op maat gemaakte website met een uniek ontwerp.
 • Een huisstijl die past bij uw bedrijf.
 • Inclusief logo’s, visitekaartjes, flyers en alle andere promotiematerialen die u wenst.
 • Professioneel advies over de inhoud van de website.
 • Een op uw doelgroep inspelende indeling.
 • Koppeling met Google Analytics.
 • De mogelijkheid om zelf uw website aan te passen met ons CMS.
*Inclusief domein- en hostingkosten. Exclusief BTW.

Meer weten?

Laat even een berichtje achter!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.